Home » [eredeti_cím] | legszebb magyar népdalok | A legnépszerűbb magyar dalakkordokat kínáló weboldal

[eredeti_cím] | legszebb magyar népdalok | A legnépszerűbb magyar dalakkordokat kínáló weboldal

Csárdás – magyar népdalok (katonadalok) | Az általunk biztosított dalakkordokat itt láthatja

[penci_button link=”#” icon=”” icon_position=”left” text_color=”#313131″]Nézze meg az alábbi videót[/penci_button]

További információt itt talál: https://hungary.xemloibaihat.com/chord

A témához kapcsolódó képek Csárdás – magyar népdalok (katonadalok)

Csárdás – magyar népdalok (katonadalok)


A témához kapcsolódó információk legszebb magyar népdalok

Csárdás – magyar népdalok (katonadalok)

– Kárpátokban megfújják a trombitát
– Az aszódi sorozóra süt a nap
– Sej, mikor mentem Aszód városába
– Vékony a nád
– Fecskemadár szállott a vasútra

>>Hungary.xemloibaihat.com, Reméljük, hogy ezek az információk nagy értéket képviselnek az Ön számára

Nagyon szépen köszönjük

Keresés a témához kapcsolódóan legszebb magyar népdalok.

#Csárdás #magyar #népdalok #katonadalok

csárdás,népzene,népdal,katonadalok

Csárdás – magyar népdalok (katonadalok)

legszebb magyar népdalok.

28 thoughts on “[eredeti_cím] | legszebb magyar népdalok | A legnépszerűbb magyar dalakkordokat kínáló weboldal”

 1. 1Régi magyar háborús nóta .nem tudomismeri_valaki.DOberdónál hull amagyar rakásra oda haza megy a sírás javába,sír az apám,sír az anyám,meg aszeretőm,televan a doberdói temető…..sajnos….

 2. Carol SZECHELY nek valaszolunk.Mi nyugaton elunk,,de tudjuk azt ,hogy keletrol .harom jo dolog johet,,A REGGELI NAP majd a SZEKELYEMBER es tobbi MAGYAR ember,,Koszonenet Fofai RIta Fofainak a feltoltesert..Tisztelettel indiai sanyi es csaladja TORONTO ,,HOLLANDIA  MAGYARORSZAG ..DELVIDEK

 3. Carol SZECHELY megjegyzesere..a lelkunben a bu sihedere kerengett fel..megkonyeztuk edesapjat..Tisztelet..Carol SZECHELY-nek,es mindazoknak akik megoriztek edesapja emleket Edesapja nyugodjon bekeben..tisztelettel Indiai sanyi es  csaladja hollandia,,magyaroszag es delvidek

 4. Ujbol beleszolok es csak azt mondom hogy felroban a szivem mert latom menyekbe edesapamot hogy veszi valara a kaszat es keszul kaszalni meni , katonanotakat vigan enekelni . Akar regel vagy este csak halotam otet vigan vagy szomoruan notalni ugy hogy zenget a a mezo sokszor . Temetese alkalmaval a falu aszonyai a torba azt mondtak hogy mikor jot kocsmabol haza fele halgatak mijen szepen notalt az uton ! Isten nyugtason bekebe edesapamot !

 5. Azért kezdték el nők is énekelni a katonadalokat, mert akik eredetileg énekelték, a férfiak jelentős része sajnos elhunyt a fronton, kevesen tértek haza, még kevesebben olyanok, akik át is tudták adni ezeket a dalokat. Viszont a nők emlékezetén keresztül sikerült átmenteni ezt a népdalkincset a háború borzalmain.
  Úgyhogy kicsit több tiszteletet uraim. 🙂

 6. Kedves Rita!
  Nagyon szépen köszönöm a feltöltést. Azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet ezt a lemezt beszerezni, és mi a címe?
  Az előttem szóló fiatal  embernek pedig üzenem, hogy az egy kicsit durva, hogy a nőknek semmi köze nincs a katon élethez.
  Hiszen, rengeteg nő is harcolt, ha nem is közvetlen a fronton, de harcolt, ráadásul a sok  nőnek harcolt a kedvese a fronton. Amúgy, én is nagyon szeretem a katona dalokat, mert abban minden benne van.

 7. Koszonom Jozsef ur megjegyzeset az en par szavamra , de megsirat ujbol mert apam egy kozos szekely ember volt ki az iskolat nem sokaig jarta mert arvan maradt ! De azert anyi szep enekeket hordot magaval mig meg halt hogy csodalkoztam mindeg honan szedi elo . Mikor eltemetuk otet az aszonyok ojan szepem meseltek hogy mint vartak Szekely bacsit mikor egy reszeg alapotba jot haza a kocsmabol mert gyonyoruen szekelyesen enekelt az uton vegig .Koszonom !

 8. Apam volt magyar katona es sokszor enekelte a dalokat az udvaron es mezon a tehenekel ugy hogy faj a szivem mikor halgatom . Apam apam en edesapam varlak a kapunal de te tobe nem tudsz visza joni az Isten vigyazon rad ott ahol vagy mindeg viszaemlekszem rad . Nemsokara fogjuk latni egymast a menyekbe jovok nem sokara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.